Blog > JUSDA Europe otevřela v Dašicích nový sklad

V listopadu byl na Pardubicku dokončen dosud nejmodernější sklad společnosti JUSDA Europe. Firma, která je lídrem logistických služeb, se orientuje především na euroasijský a americký trh. Zákazníkům nový sklad poskytne až 24 tisíc paletových míst, především pro spotřební elektroniku a součástky do automobilového průmyslu.

Nový sklad o rozloze 15 000 m2 a světlé výšce 16 metrů se nachází v blízkosti dálnice D11 a D35. Jde o klíčové koridory směrem na východ od Prahy. Napojení na dálniční síť umožní společnosti nabízet kompletní škálu skladových řešení včetně možnosti provozu v režimu 24/7, skladování a manipulaci se standardními i nestandardními paletami, se zbožím na slipsheetech, ale také kusovým zbožím a materiálem.

Výška skladu dovoluje instalaci dvanáctimetrových regálů. K nakládce a vykládce zboží slouží 25 vrat s rampami, které umožňují rychlou výměnu zboží. Pro zakládání využívá JUSDA systémové vozíky, které jsou naváděné pomocí indukčního vedení.

Mezi doplňkové služby patří kompletace sestav, kontrola kvality při příjmu zboží, třídění, nebo just-in-time dodání. Prostor dovoluje implementovat prvky sledování manipulace se zbožím, repaletizace, třídění nebo kompletně uzavřené prostory pro cenné materiály.

Sklad je vybavený technologiemi od špičkových dodavatelů

JUSDA Europe vsadila na osvědčený WMS systém od společnosti Mibcon ve spojení se čtečkami čárových kódů od Zebry. Používaná manipulační technika od firmy Jungheinrich je osazena bateriemi s Li-on technologií, které jsou nejmodernějším typem pohonu na trhu.

Pardubický kraj je pro společnost klíčový region. Znalost lokálního prostředí a pevná zaměstnanecká platforma poskytne s rozšířením skladů tuzemským i zahraničním zákazníkům nové kapacity s nejvyšší úrovní zabezpečení dle certifikace TAPA A.

Rok od prvních stavebních prací je hotovo

Stavební práce započaly v prosinci 2022. Geologické podmínky si vyžádaly založení stavby na 191 osmimetrových pilotech, na které bylo použito téměř tisíc kubíků betonu. Hala skladu má železobetonový skelet o rozměrech 245 na 89 metrů a je určena pro zboží uchovávané při teplotě 5 až 24 stupňů.

Dešťová voda ze střechy je svedena do vsakovacího pole o kapacitě 1.200 m3, takže je zajištěno její vsáknutí na místě a zadržení v přírodě.

Ve druhé polovině srpna 2023 byly instalovány regálové systémy, které přivezly téměř tři desítky nákladních vozidel. Na konci listopadu došlo ke slavnostnímu otevření. Den po otevření už do skladu začalo proudit 11 kamiónů denně, aby ho do konce roku kompletně zaplnily a tím redukovaly přetokové sklady JUSDY.

 

Zpět na blog

Další články