Blog > V JUSDA Europe se vzděláváme navzájem 

Celkem 193 JUSDA zaměstnanců navštívilo některý z kurzů interního školení, který pod taktovkou našich kolegů a kolegyň zorganizovalo HR oddělení. Zájem byl roce 2023 obrovský, a tak osm JUSDA zaměstnanců odučilo v 14 různých kurzech více než 365 hodin.  

Kurzy jsou navržené tak, aby zaměstnancům pomohly zdokonalit se ve vybraných oblastech. Úspěšné byly kurzy HR a legal balíček pro vedoucí nebo práce s templatem JUSDA.  

Nechyběla Digitální akademie, LinkedIn pro začátečníky i pokročilé, Time management, praktická cvičení v Excelu, 5S + Kaizen + ISO + DMS, ale také kurz Prezentačních dovedností nebo J-learning se zaměřením na umělou inteligenci. Umělá inteligence se stala v loňském roce jedním z nejdiskutovanějších témat a její uplatnění se nevyhýbá ani oblasti logistiky a skladování. 

„Mně osobně role školitele v rámci interního vzdělávání naplňuje a motivuje na sobě pracovat. Mohu tak nejen dokonalit své prezentační schopnosti, ale přinést kolegům a kolegyním růst efektivity při práci. Jako pozitivum toho způsobu vzdělávání vidím i to, že se lidé na kurzu neostýchají položit dotaz a odnáší si odpovědi na své konkrétní otázky z praxe,“ říká Luboš Kolouch, který vedl v loňském roce kurz Digitální akademie.  

HR oddělení průběžně sbírá podněty od zaměstnanců a pro tento rok chystá v oblasti J-learningu také novinky. Plánuje rozšířit seznam kurzů a zaměstnanci navíc obdrží po úspěšném absolvování certifikát přímo v HR interním systému, kde bude časem dostupná i administrace přihlašování.  

„V loňském roce jsem se zúčastnila kurzu Prezentační dovednosti s Jakubem Blažkem. Největším přínosem pro mě bylo získání tipů, které mohu uvézt do praxe. Výhodu interního vzdělávání vidím v tom, že utužujeme v rámci školení kolektiv a navíc se zdokonalím v tom, co ke svojí práci nejvíce potřebuji,“ dodává Iveta  z oddělení HR.

J-lektor

Zpět na blog

Další články