Blog > Rozhovor s Dominikem Dětákem o implementaci Agiloxu v Jusdě

Jak jsi se jako procesní inženýr dostal k vývoji a implementaci vozíku ve firmě? 

Začal jsem jako skladník a postupně jsem prošel různými pozicemi, jako SAP Operátor, Inventurní koordinátor, vedoucí skupiny a následně vedoucí směny ve firmě Jusda. Díky této široké škále zkušeností jsem měl příležitost lépe pochopit potřeby a procesy v logistice. Když přišla iniciativa implementovat Agilox, měl jsem dostatečný pohled na celý proces, abych přispěl k jeho vývoji a implementaci. 

Co všechno jste museli řešit před samotnou implementací

Příprava byla poměrně rozsáhlá. Museli jsme získat povolení v síti pro začlenění nového zařízení, určit správné umístění vozíku a jeho nabíječe, stanovit termíny realizace a samozřejmě provést důkladné testování, abychom zajistili, že vše bude fungovat hladce. Bylo to náročné, ale díky spolupráci s naším IT týmem a dodavatelem jsme všechny problémy postupně vyřešili. 

Jaké fyzické operace byly součástí tohoto procesu? 

Hlavním úkolem bylo vyznačení paletových pozic a manipulačního koridoru, asistence při nastavování vozíku Agilox týmem a školení zaměstnanců na jeho obsluhu a údržbu. Bylo důležité, aby každý věděl, jak s novým zařízením pracovat. 

S jakými problémy jste se potýkali při vývoji a testování? 

Museli jsme řešit různé technické výzvy, jako byl certifikát v internetovém prohlížeči, propustnost sítí Foxconn, vzdálený přístup k vozíku z omezených IP adres a udržování čistoty prostředí pro optimální provoz. Každý problém jsme detailně analyzovali a hledali jsme nejlepší řešení ve spolupráci s našimi dodavateli a vývojáři.  

A co propojení s ostatními IT technologiemi a systémy, jako je například SAP?  

Museli jsme zajistit propojení s IT technologiemi, podporu týmu Mibcon a zabezpečení systému. Propojení se SAP bylo klíčové. Na základě příkazů ze SAPu je vozík schopen samostatně pracovat, což eliminuje potřebu fyzického zásahu. Po dokončení fyzické vykládky a systémového příjmu skladníkem se v SAPu automaticky generují úkoly pro vozík, který je začne okamžitě plnit. 

Jaká je výhoda Agiloxu oproti konkurenčním produktům?  

Jednou z nejzajímavějších vlastností je schopnost vozíku zajíždět do pozic před regálem bokem, což ostatní vozíky obvykle neumí. To přináší zvýšenou efektivitu a flexibilitu v našem skladovém provozu. 

Je potřeba nějakých speciálních palet nebo balení? 

Aby bylo zajištěno správné fungování vozíku, je nutné dodržovat přesné rozměry palet – EURO, ISO a zajistit, aby nebyl žádný přesah materiálu přes paletu,  

Jaký byl tvůj pocit, když jsi viděl Agilox poprvé v provozu? 

Byl to fajn pocit. Vidět, jak se něco, na čem jsme pracovali s takovým nasazením, stává skutečností a má tak pozitivní dopad na provoz, to bylo neuvěřitelně uspokojivé. Byl jsem hrdý na to, že jsem mohl být součástí týmu, který se podílel na vývoji a implementaci. Jsem nadšený z možností, které nám Agilox otevírá pro automatizaci logistických procesů.

Máte nějaké reakce od konkurence na implementaci Agiloxu? 

Zatím jsme měli pozitivní odezvu. Konkurence si samozřejmě všímá inovací a zlepšení. Toto nové zařízení nám pomáhá udržet si konkurenční výhodu. Jsme přesvědčeni o tom, že Agilox je skvělým řešením pro naše potřeby a že nám pomůže zvýšit efektivitu a konkurenceschopnost našeho skladování. Naše firma je hrdá na to, že tento vozík je v mnoha ohledech před konkurencí. Jeho inovativní funkce a propojení s naším systémem SAP ho staví do výhodné pozice na trhu a poskytuje našim zákazníkům špičkové řešení pro jejich skladové potřeby. 

Dominiku, děkuji, za podrobný pohled do procesu implementace Agiloxu u nás v Jusdě. Je to skvělý příklad toho, jak inovace může přinášet reálné vylepšení v logistice. Děkuji a ať se daří Veronika

 

Zpět na blog

Další články